Ordna med en spelkväll

En kul sak att göra med dina vänner är att ha en spelkväll tillsammans. Här är lite tips på hur du på bästa sätt får den roligaste och en lyckad spelkväll.

Förbered rätt mat och dryck

Om ni ska spela en massa spel så passar det inte med en trerätters. Det är bättre att förbereda en enklare meny som till exempel hamburgare med tillbehör, lasagne eller kanske indisk curry. Eller så kör ni pizza. Det går även skippa mat helt och hållet och satsa på en massa snacks och tilltugg som går att äta under tiden ni spelar. Dryck är valfritt om det ska vara vin, öl eller alkoholfritt (eller helt andra drycker).

Välj rätt typ av spel

Det är vad sällskapet tycker om att spela som bestämmer vilka spel som bör finnas med under kvällen. En del gillar sällskapsspel som Trivial Pursuit eller Skissa och Gissa, medan andra helst spelar poker eller tv-spel ihop. Fundera på om du helst väljer spelen själv eller om du vill låta gästerna ta med sig egna spel. 

Bra sittplatser till alla

Det är ett måste att det är bekvämt för alla att sitta och spela. Kanske du ska skapa ett spelområde innan gästerna anländer. Där ska det finnas bra sittplatser, ett utrymme där spelet kan läggas ut samt plats för snacks och dryck. Sedan var det ju detta med pauser. Kom överens om hur ni ska göra med dessa, då ni får röka, gå på toa med mera. 

26 Apr 2020