tr>

Nyheter och aktiviteter i Föreningen

(05-10-2006)
På grund av massor annat än föreningen samt att en styrelsemedlem skulle ta hand om ett nyhetsbrev som skulle komma ut med jämna mellanrum (var tredje månad) men som dessvärre inte har kommit ut än, så har jag inte skrivit något på länge trots att det finns mycket att skriva om (t ex föreningens resa över till vårt östra grannland och en samlarförening i Helsingfors, eller allt om Stockholm Pinball Open i försomras, eller då några av våra medlemmar for över för en tävling i Helsingforsföreningens regi.) Jodå jag ska skriva om det senare.
Det som är högaktuellt just nu är att föreningen åter ställer ut på Stockholm Beer and Whisky Festival, som mycket varmt rekommenderas då det är mycket god öl, whisky, cider, exotisk mat som t ex wildsvin eller wokad älg och levande musik. Sen får vi naturligtvis inte glömma tio stycken flipperspel från 1950-talet fram till 2000-talet. Alla, från mäss-arrangörerna till grabbarna som snickrade ihop montrarna, och utställarna, är kanontrevliga. Och flipperspelen är verkligen uppskattade av alla, och då menar jag alla. Kom till Nacka strand och besök mässan. Och prova många trevliga ölsorter.

(5/4-2005)
Stulna maskiner som fortfarande saknas

Polisens snabba insatser fick fram 6 stycken av de 11 stulna samlarspelen, men följande maskiner saknas fortfarande från inbrottet i Solna:
Bally Reel Keno
Bally Tivoli
Bally Liberty Bell
Bally Rheno
Bally Big Apple
Tipsa gärna polisen om ni ser eller hör talas någon av dessa maskiner någonstans.

(4/4-2005)
Snabba och effektiva polisinsatser.

En del av den spelsamling som stals från Ulf Lindes lokal i Solna, kunde, med en snabb och effektiv polisinsats, räddas från försäljning.

"Polisen fann fyra av de stulna Bally banditerna hos två olika antikhandlare, som hävdade att de köpt dem i god tro. Polis och åklagare utreder nu hur spelen hamnat hos dem, varpå det avgörs om de anses ha handlat i god tro eller inte."

(4/4-2005)
EFTERLYSNING AV EN STULEN SPELSAMLING

En mycket tråkig nyhet har kommit till föreningens vetskap. En av våra styrelsemedlemmar, Ulf Linde har fått inbrott i en av sina lokaler varvid tio stycken samlarspel stals. En del av maskinerna (enarmade banditer), som alla är av märket Bally, är sällsynta, däribland en Reel Keno som troligen är det enda exemplaret i Sverige.
De tio stulna maskinerna är
Bally Reel Keno
Bally Tivoli
Bally Top Hat
Bally Liberty Bell
Bally 49´er
Bally Rheno
Bally Deuce Wild
Bally Big Apple
Bally Fire Dance
Bally Quick Draw
Därtill stals två blå lådor ("postbackar") med glas och manualer

En hittelön på 10 000:-
är utfäst för återfinnandet av dessa tio maskiner och de två lådorna.
Det finns ingen särskild försäkring för dessa spel. Därför erbjuder Ulf.s familj hittelön. Alla tips och uppslag mottas med största tacksamhet. Den/de som kan hjälpa till att återfinna spelen belönas rikligt.
Kontakta Ulf Linde på telefon 0707-222808 (eller maila: gamingadvicor@hotmail.com) om du har tips eller frågor. Du får gärna lämna information anonymt, om du vill.
Stölden upptäcktes söndagen den 3 april 2005.
Snälla hjälp oss, om du hör/ser att det finns enarmade banditer enligt ovan, till salu.
Tack på förhand

(4/4-2005)
Classics Highscore Cup-tävlingen under SO-dagarna på KTH

Classic-tävlingen under Stockholm Pinball Open-dagarna på KTH:s kårhus blev ett populärt och uppskattat inslag. Lineup:en under tävlingen var Gottliebspelen Haunted House och Super Soccer samt Ballyspelen Night Rider (em-vers.), Nip-it, Amigo, Kiss, Hangglider och Fireball Classic. Sammalagt 8 spel varav 5 elektromekaniska spel i sanslöst bra skick, som Leif Spångberg ställde upp med. Två av stockholms vassaste spelare Mats (MCR) Runsten och Jörgen (IFK) Holm gick upp till semifinalen och de spelade mot Chris (CLN) Newsom från Charlottsville, USA och Antti (AEP) Peltonen finsk storsamlare Från Helsingfors, Finland. Alla fyra var i Stockholm för att spela i huvudtävlingen Stockholm Pinball Open, de passade då även på att delta i Classics Highscore Cup. Mats och Chris slogs ut i semin och de fick istället spela om tredjepriset som Chris vann efter ett intensivt spel på Night Rider. Till final gick Jörgen och Antti som fajtades på Hangglider. Till slut avgick Jörgen med segern. och Antti Peltonen blev tvåa. Vi gratulerar till vinnarna och hoppas även att alla som deltog i tävlingen hade rolig att spela på dessa gamla klenoder.
Ett stort tack till SO-folket som arrangerade huvudtävlingen Stockholm Pinball Open, och ett antal småtävlingar (som vi classics-arrangörer tyvärr inte hann bese eller spela i). SO-folket gjorde det möjligt för oss att under SO kunna arrangera en tävling på gamla klassiska spel från 70-talet och tidiga 80-talet. Personligen så fick jag, eder ordförande, en rejält skön Gottlieb-flashback när jag spelade på det osannolikt fräscha super Soccer. Samma härliga Gottlieb-känsla som på sjuttiotalet.

(11-3-2005)
Under våren så kommer det att bli dags med lite spelträffar och skruvarkvällar för medlemmarna.

Så fort eder ordförande har fått ordning på sin nya lokal och flyttat över en del spel till den lokalen så kommer det att bli aktuellt med spelträffar och skruvarkvällar i lokalen i Midsommarkransen. Email kommer att gå ut till er medlemmar då det är dags.

(11-03-2005)
Classic Highscore Cup på KTH:s kårhus under Stockholm Open 1-3 April.

Förutom att föreningen kommer att finnas på plats med en monter med gamla samlarspel i KTH:s kårhus under Stockholm Open dagarna, så kommer vi även att arrangera en tävling på gamla flipperspel från 70-talet och tidigt 80-tal i föreningens regi. Det kommer både att bli tidiga ss-spel, och gamla em-spel, som tävlingen kommer att spelas på. Kanske så blir det även några små minitävlingar på några arkadspel. Det finns även en mycket trevlig bar som finns i kårhuset lokaler, som kommer att vara öppen under SO-dagarna. Även kårhusets restaurang kommer att hålla öppet, så mat, dryck och sinnliga spelupplevelser utlovas.

En länksida har nu tillkommit på hemsidan.

Har ni några förslag på länkar som saknas, så maila gärna in dem till föreningen.

Spelautomatsamlarnas Förening på KTH:s kårhus under Stockholm Open dagarna 1-3 April.

Föreningen kommer att finnas på plats med ett antal gamla samlarspel under Stockholm Open-tävlingen och Pinball Party på KTH:s kårhus i Stockholm. Medlemmar som vill ställa ut ett spel kan kontakta arbetsgruppen.

Spelautomats & Nostalgimässan 26-27 februari inställd

Mässan som skulle ha gått av stapeln i slutet av februari är tyvärr inställd. Brist på utställare är orsaken till att mässan inte blir av.

Medlemsresan till ATEI och London

London och ATEI-mässan på Earls Court visade sig vara en mycket trevlig upplevelse.
Bl a så fick vi möjligheten att nöta rejält på Sterns nya flipperspel "The Sopranos", som snart kommer att finnas till försäljning. De två exemplar som fanns på mässan hade visseligen några små problem. Men dessa kommer säkert kommer att rättas till på de spel som troligen nu är under produktion.
Gary Stern, denne till synes trevliga jovialiska vithårige herre, var själv där på mässan, och vi fick möjlighet att byta några ord med honom.
Vi skulle även ha besökt ett par samlare i London. Men tyvärr så var det omöjligt att få kontakt med den ena samlaren, och den andra samlaren hade hela sin samling i ett lager för stunden. Men vi var välkomna att besöka honom nästa år då han troligen har köpt sig ett stort hus i london.
Spelautomater fanns det gott om i London, inte bara på mässan utan även i olika hallar i city. Tyvärr så var det smådåligt på arkadspelsfronten, och mycket illa på flipperfronten. Vi hittade bara ett halvdussin flipperspel utställda i citydelen av london.
Nåväl när man ville koppla av så fanns det många trevliga pubar att besöka och ta sig en pint eller två. London är ju en stor teaterstad, och hade vi täknt till så hade vi kunnat beställa biljetter innan vi åkte. Men till nästa medlemsresa så har vi tänkt att planera in ett teaterbesök så vi kan komma hem och säja att vi minsann har varit kulturella. Det finns sm sagt en hel del att se i London, så nästa år lär det bli en del besök och upplevelser.

Medlemsresa 2

Blir av i slutet av Januari. 24-26 januari far vi till London och ATEI-mässan på Earls Court. Denna medlemsresa är tänkt att bli en regelbunden resa varje år i januari. Mer info mailas ut till medlemmarna.

Medlemsresa 1

Nu kommer en något försenad medlemsresa att bli av under senhösten. Siktet är inställt på Tyskland och spelstaden Hamburg. Tanken är att vi ska resa så pass billigt som möjligt och här kommer Ryan Airs låga höstpriser till Tyskland in. I Hamburg finns det ett större antal spelhallar och spelföretag att besöka. Övrig info om resan skickas ut via mail till medlemmarna.

Succé för Föreningen på Öl och Whiskyfestivalen i Nacka
Vår monter på Öl & whiskyfestivalen blev en välbesökt succé de dagar som vi ställde ut i den trevliga miljön i Factorys mässlokaler i Nacka strand under några dagar i slutet av september.
På Stockholm Beer and Whisky Festival hade föreningen en lagom liten monter med en trevlig flipper-lineup som bestod av Haunted House, Amigo, Kiss och Alvin G Football. Sen hade vi nog det, till namnet, mest lämpliga spelet för mässan. Det hette Ice-cold Beer. Spelen var klart uppskattade utav besökarna och stundtals så var det kö fram till spelen.
Om man spelade på Ice-cold Beer så kunde man även vinna en modern spelautomat i mycket fint skick som hette Magic Gem. Den lyckliga vinnaren av Magic Gem var en Solna-bo som bodde nära Sundbyberg.
I montern hade vi ständigt ett par styrelsemedlemmar som gärna pratade spelautomater med besökarna. De ytterst trevliga arrangörerna av mässan, hjälpe oss och ordnade med en mässplats bredvid scenen i stora utställningshallen.

Det fanns flera anledningar till att vi ställde ut på denna eminenta mässa, och det är bland annat för att vi ville visa upp föreningen och locka flera medlemmar till föreningen. En annan anledning var att vi ville att krögare skulle få upp ögonen, och att gäster skulle få upp intresset, för dessa trevliga förströelsespel som passar så bra i krogmiljö. I dagens läge finns det tyvärr nästan inga förströelsespel alls på krogar och pubar, vilket är väldigt synd då dessa spel är ett trevligt nöje på krogen tillsammans med goda vänner.

Om de mycket trevliga arrangörerna för Beer & Whisky festival, Marianne Wallberg och Helene Reuterwall, vill att vår förening ska ställa ut nästa år, så kommer vi att ha ett speciellt tema i vår monter just för festivalen, som nog kommer att passa in bra i festivalens krogmiljö.
VA! Näe, det temat avslöjar vi inte här och nu. Det får bli en trevlig överraskning nästa höst.

Årsmötet

Vid det senaste årsmötet i slutet av Maj så blev det lite ändringar i Styrelsen. Tomas Dahlgren som har fullt upp, har avsagt sig posten som styrelsens sekreterare. Istället så har lugne och trygge Leif Spångberg från Jakobsberg axlat den manteln, och till styrelsen har vi även valt in Ulf Linde, en ovärdelig man som har ett mycket stort kunnande som värderas högt. Sen är han trevlig också. Den övriga styrelsen är densamma, Dan Hagman som ordförande och Jonatan Lindell som kassör.

Under årsmötet så diskuterades kommande aktiviteter och det bestämdes att en medlemsresa skulle komma till stånd under sommaren. den har nu blivit försenad och vi siktar på en höstresa istället. Men en annan medlemsresa, som är tänkt att bli regelbunden, är den som ska gå till London och Earls court. Det är alltså ATEI-mässan för branschen som går av stapeln i slutet av Januari varje år. Det är en mässa med alla nyheter inom automatspel, åk-attraktioner och caninoutrustning. det är en klart sevärd mässa.
Något annat som diskuterades var mek-kvällar sk Workshopkvällar. Det kommer vi förmodligen att kunna börja med efter nyår. En ide är att vi startar studiecirklar runt olika ämnen. kom gärna med ideér.
En spelmässa diskuterades också. Tyvärr så kunde vi inte ha något sammarbete med Flipper-SM i år p g a lokalbrist. Men vi har lokaler på gång i Centrala Stockholms City för en mässa.